vrijdag 30 april 2010

Een jaar later...


De politie beveiligt Middelburg, en spijkert met betonblokken alle straten dicht. Er moet voorkomen worden dat een nieuwe Karst T. met 100 km per uur zich met een auto door een mensenmenigte boort.

Maar denken we nou echt dat we het leven op deze manier kunnen kneden, en het lot kunnen ombuigen? Nabestaanden zitten met de waaromvraag, en zullen dit wellicht hun hele leven met zich meedragen. Maar er is geen waarom, en ook geen garantie voor de toekomst. Want, we denken dat we alles kunnen regelen.

We hebben moderne technologie, we hebben computers, we kunnen klonen, we kunnen op de maan lopen, we kunnen kanker bestrijden en we hebben reageerbuisbaby's. Maar een gek die met een auto op de koningin in rijdt houd je niet tegen!

Tragisch, maar het is niet anders! En dat is nou precies onze grootste valkuil, waar we met zijn allen in tuinen! We willen een ongedwongen Koninginnedag, maar toch kunnen de media het niet laten, om steeds maar weer Apeldoorn aan te halen.

Ik hoop dat Koninginnedag 2011 er weer eentje is zonder hekken en controledriften. Dat zou het een stuk aangenamer maken...

Geen opmerkingen: