vrijdag 2 april 2010

Noodlottig


Het is deze week wel raak, en ik weet niet wat hier de bedoeling van is, maar als er dan ook iets kapot gaat dan gaat alles kapot.

Het begon vorige week al met de afwasmachine. Nou ja dat ding is toch overbodige luxe, en de afwaskwast werkt ook prima, en is ook nog goedkoper ook. Dus zo erg is het niet. Maar gisteren begon het gedonder pas echt goed. We hadden mijn schoonouders uitgenodigd het Paasweekeinde door te brengen in Norg.

Ik ben vroeg thuis en wil nog even de auto uitzuigen. Omdat er een parkeerplek vrij is vlakbij huis, wil ik mijn bolide dichterbij zetten. Ik ben natuurlijk allang weer vergeten dat ik de stofzuiger al had gepakt die ik had geparkeerd vlak naast de auto. En net als ik de auto twee meter achteruit rijdt, hoor ik "krak", en heb ik een aanrijding met de stofzuiger. Niet rampzalig, denk ik, want na de opname van de schade mist slechts een wieltje. Maar binnen is de boot grondig aan want stofzuigen zonder wieltje veroorzaakt krassen op de vloer. En mijn vriendin, zo creatief als ze is, heeft al snel de oplossing: een rolletje plakband.

Vandaag vertrekken we dus, en mijn vriendin heeft alvast netjes de koffers en de laptoptas, (met inhoud) naast de auto gezet. Maar dat weet ik weer niet, en we raken aan de praat met de buren, die gaan verhuizen.

Een moment later wil ik de auto verplaatsen om de buren wat meer ruimte te geven en wederom rijd ik spontaan over twee bulten. Dit keer was een tasje aan de beurt gevuld met deodorant, zout en peper, paprikapoeder, badschuim en shampoo. Een combinatie die heel eigenaardig ruikt als je het mixed.

En dat hebben we geweten. Erger was de laptop, die is naar zijn grootje natuurlijk als er 1240 kilo overheen gereden is. Maar gelukkig is alleen het scherm kapot, en ik heb dus geluk gehad.

Ook de beren hadden het zwaar, maar komen met de schrik vrij en zonder kleerscheuren. Uiteindelijk kunnen we dan toch vertrekken naar Lemelerveld. We pikken mijn schoonouders op en we rijden rustig naar Norg.

Nou ja, rustig? De binnenwegen, die de dorpen met elkaar verbinden zijn erg smal. Een auto met drie oudere dames passeert ons rakelings, en twee spiegels vonden elkaar op straat. "Krak", ging het dus alweer! Het houdt niet op, en eindelijk arriveren we in ons landelijk optrekje aan het Boersma’s pad in Norg...

Het is Goede Vrijdag, het is gezellig binnen en er zijn ergere dingen dan kapotte afwasmachines, laptops en spiegels. En eigenlijk heb ik ook nog wel een beetje lol.

Prettige paasdagen!

Geen opmerkingen: