zondag 20 juni 2010

Formatie


Nederland is de weg volledig kwijt.

De brokstukken van de oude vertrouwde zuilen uit vervlogen jaren liggen, nu zichtbaar na de verkiezingen, dik verspreid door het hele land. De kiezer heeft gekozen en het is de vraag welk wiebelig bouwwerk, uit deze grandioze puinhoop, nu nog uit de grond kan worden gestampt.

Nederland is met haar ADHD-mentaliteit moe en stuurloos geworden. De onverstoten gelijksheidsdriften uit de sociaal-democratische hoek ontwortelen alles waar je vroeger nog gewoon voor kon kiezen. De tegenreactie uit centrumrechts is nog niet krachtig genoeg om op een gezonde manier contragewicht te kunnen geven. Integendeel, de kleur neigt naar extremisme uit deze hoek met de opkomst van de PVV, met als gevolg dat veel kiezers toch maar onder de vleugels kropen van de oude vertrouwde VVD.

We zijn nog lang niet op de bodem, dus eerst maar eens verder zinken met Paarsplus of –min? Dan kunnen we nog vier jaar lang de brokstukken versplinteren totdat er slechts gruis over blijft en Nederland vanzelf opgaat in Europa?

Of worden we toch nog "gered" door een hernieuwd rechts geluid dat ooit werd vestoord door die fatale schoten op het Mediapark?

De tijd zal het leren...

Geen opmerkingen: