dinsdag 15 juni 2010

Vuvuzela


Honderden klachten kwamen binnen bij de NOS over het doordringende geluid van de vuvuzela dat alles en iedereen overstemd.

De reacties lopen uiteen, maar dwingen het publiek wel tot nadenken. Want, is voetbal echt zo leuk dat we die herrie maar voor lief willen nemen?

Dat mag een ieder voor zichzelf weten natuurlijk, maar blijft de vraag of we anderen, (inclusief de sportfans), moeten opschepen met het irritante geluid van deze toeter?

Natuurlijk vind ik het sfeertje ook wel leuk, hoewel ik helemaal niets met voetbal heb. Maar het wordt anders als het een verplicht nummer gaat worden, dat vooral wordt opgelegd door anderen die geen maat kennen in hun enthousiasme.

Gelukkig gaf de NOS gehoor aan de klachten en zette het geluid een paar graden zachter, maar daar zijn de spelers met hun trainers nog niet mee geholpen. En je zult er maar naast zitten op de tribune, en zelf ook nog een toeter hebben. Dát is lastig toeteren, als je weet dat daardoor zelfs de communicatie op het veld onmogelijk wordt gemaakt? Of maakt dat allemaal niet meer uit?

En als Nederland verliest? Geen analyse meer nodig, het is de vuvuzela!

Geen opmerkingen: