woensdag 28 juli 2010

Love Parade


De ramp tijdens de Love Parade is nog maar net koud achter de rug of de kranten staan vol van toekomstige evenementen met hun beveiligingsaspecten.

Voor de organisatoren blijkbaar een stukje onzekerheid om maar te laten zien dat zij het wel degelijk goed voor elkaar willen hebben? In ieder geval is er, (ondanks het nog verse gespeculeer over de schuldvraag van de ramp), blijkbaar nu al grote onzekerheid over het ├╝berhaupt organiseren van grotere evenementen. Of hebben de organisatoren misschien toch een ongemakkelijk gevoel en knaagt hun geweten nu al?

Altijd brengen grote evenementen als deze grote risico’s met zich mee. Ondanks de goede, of minder goede bedoelingen blijft het feit dat je met enorme massa’s op een relatief klein aantal vierkante meters simpelweg de kans loopt dat er dingen mis gaan.

Een van de redenen waarom je mij dus nooit op een dergelijk evenement zult aantreffen. Of het nou een rotte appel is die de boel aansteekt en laat ontbranden in een massale vechtpartij, of dat een dubieuze organisatie fouten maakt bij de voorbereiding, het blijft een groot risico.

Gelukkig heb ik mijn eigen gezond verstand nog...

Geen opmerkingen: