woensdag 4 augustus 2010

Formatie 3


Het politiek charisma was, tijdens het debat afgelopen woensdag over de kabinetsformatie, even weer terug in de kamer.

Lubbers diende de fractievoorzitters, die zich als een blok keerden tegen de werkwijze van de informateur, van ongezouten repliek. Hij zou zich niet aan zijn opdracht hebben gehouden, maar verdedigde zich op een verfrissende en koele wijze en veegde ongekend de vloer aan met de sprekers.

Vooral Pechtold, (de aanstichter van het debat), maar ook Halsema en Cohen lieten zich in de eerste termijn meteen al flink kennen door Wilders en Verhagen flink op de schop te nemen.

En dit was meteen al koren op de molen van Lubbers die in zijn antwoorden slechts in ging op de vragen die uitsluitend betrekking hadden over zijn eigen handelen als informateur.

Lubbers gebruikte zijn humor en charme om Halsema als een klein meisje met een ijsje naar huis te sturen, en in zijn volwassen correcte bewoordingen deed hij Pechtold met zijn staart tussen de benen doen afdruipen tot zichtbaar genot van een geeuwende Wilders.

Een rechtse coalitie staat, dankzij dit debat notabene geïnitieerd door de linkse kerk zelf, nu wel heel stevig in de startblokken.

Geen opmerkingen: