zondag 1 augustus 2010

Formatie 2


Krijgen we een minderheidskabinet gevormd door VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV?

In ieder geval een unicum in Nederland.

Vanzelfsprekend hebben voor- en tegenstanders nu al een uitgesproken mening. Worden kerk en geloof dan toch buiten de politiek gehouden?

Blijkbaar gaat het de PVV ver genoeg om gedoogsteun te mogen geven in zaken waar het echt om draait, en daarmee haar standpunten over de islam er buiten te houden? En waarom ook niet, want waarom zou je niet dezelfde idee├źn kunnen hebben over het herstel van de economie, of je nou voor of tegen de islam in Nederland bent?

De ontwikkelingen van de laatste week lijken af te stevenen op de vorming van een gezond rechts klimaat waarin uiterlijkheden even geparkeerd worden.

Maar niet alleen PVV, ook CDA en VVD kiezen bewust voor deze constructie. De partijen hebben weliswaar minder in te leveren, want de pijlers van de verworven vrijheden staan nog overeind. Maar toch moeten ook zij kleur bekennen.

Vooral het CDA zal moeten toegeven dat je blijkbaar ook een land kunt besturen zonder de discussie over de vrijheid van godsdienst, want die wordt, (als het goed is), in de komende vier jaar buiten beschouwing gelaten...

Geen opmerkingen: