dinsdag 10 augustus 2010

Het meest besproken...


Augustus schrijdt voort, en nog een paar weken dan dalen de gemiddelde temperaturen weer volgens de statistieken.

Maar voorlopig kunnen we nog even genieten, en kan september nog een behoorlijk lekkere maand zijn. Even tussen haakjes, elk seizoen heeft zijn bekoring zeg ik dan maar, en hoe minder eisen je stelt aan het weer hoe meer je kunt genieten.

Waar we gelukkig straks wél vanaf zijn is de onophoudelijke betuttelzucht van de weervrouwen en -mannen op televisie met het daarbij behorende weerbericht, uitvoerig besproken voor alle delen van Europa. Zelfs tijdens het afgelopen WK, kwam het weer in Zuid Afrika uitgebreid aan de orde. Naar mijn mening een volledig nutteloos gemors van informatie waar niemand iets aan heeft.

De tv-kijker thuis niet, want voor hem of haar is het alleen maar belangrijk of je morgen kunt barbecueën en het gras kan maaien. En wat kan mij het schelen wat voor weer het in Spanje is, en of het nou 30 of 40 graden is in het binnenland, dat laat me helemáál koud, nou ja..koud?

De vakantieganger in de rest van Europa ook niet, want die mensen liggen echt niet wakker van het weer in Spanje. Het zou mij in ieder geval geen ruk interesseren wat voor weer het is in een gebied waar ik duizenden kilometers vandaan zit. Dan pak ik wel een lokale krant of een regionale televisiezender als ik zo nodig moet.

En dan nog de grenzeloze betutteling van Helga van Leur. Als ze de temperaturen in Frrrankrijk besproken heeft komt eindelijk Nederland in beeld. Nou ja, nog niet eens de weersverwachting zoals ik die graag hoor. Simpele informatie, zonder poespas. Maar Helga moet ons voorrral waarschuwen voor verbranding in de zon, en geeft het ongezouten advies waar ik nou zelf nóóit was opgekomen: INSMEREN!!! Mag ik dat bovendien zélf uitmaken misschien? Nee, blijkbaar niet, want morgen begint ze er weer over, en overmorgen, en de dag erna, en de dag dáárna...

Tenzij het regent, want dan moeten we voorrral de paraplu niet vergeten...MAG IK DAT ALSJEBLIEFT OOK NOG ZELF WETEN??!!! En als het nou eens één keertje was, maar onder de presentatie van ook nog eens áltijd die eeuwige zelfde saaie foto’s van mensen op het terras, of in de regen op de fiets, worden we elke dag weer doodgegooid met deze geestdodende onzin waar geen mens een haar beter van wordt. Integendeel, het verslapt onze eigen originaliteit en creativiteit, en we zijn blijkbaar al zo afgestompt dat we het niet eens meer horen.

Het eind van het seizoen is in aantocht, maar het weer blijft. Nog even, dan begint Helga alweer met de sneeuwhoogtes in de skigebieden.

Ik heb niks met skiën, en het zal er ook niet van komen...nooit! Vrrreselijk!

Ben altijd weer blij als het voorjaar wordt...

Geen opmerkingen: