donderdag 21 oktober 2010

Kinderwens


Twintig weken lang zwangerschapsverlof?

Toe maar, het kindergeschenk is al jaren een economische afweging aan het worden. Wel een kind willen, maar er niet voor willen zorgen? Want daar komt het op neer, want we moeten aan het werk blijven?

De overheid stimuleert flink door nu op basis van Europese richtlijnen het zwangerschapsverlof op te trekken? Belachelijk!

We willen alles! En dat kan niet. Ik zal dan wel een burgerlijke bal gehakt zijn, maar de keus voor kinderen maak je toch niet om ze op te bergen tijdens kantoortijden, en vervolgens in het weekend even met ze naar Mc Donalds, of het voetbalveld, te racen om je geweten maar te sussen?

Natuurlijk mag je werken, heel goed. Maar ook ten koste van je kinderen? En uiteindelijk daarmee je hele gezin naar de verdommenis helpen?

Kiezen is er niet meer bij, en hele gezinnen worden het slachtoffer van uit de koers geraakte consumptiedriften. Werken en opvoeden gaat niet samen! En iemand die dat weerspreekt is voor zichzelf een grote leugen en een grote egoïst!

Want als je je kinderen werkelijk een veilig thuis wilt bieden, dan doe je dat vierentwintig uur per dag en niet alleen als het jóu uitkomt!

Geen opmerkingen: