woensdag 27 oktober 2010

Paspoort


Het is onvoorstelbaar hoe de invloed van de media kan uitpakken als het gaat om de vorming van de publieke opinie.

In het geval van de dubbele paspoorten ging het vanaf het begin volstrekt niet om de politieke discussie, want die is er nooit geweest, maar enkel en alleen om het medialawaai.

Want vanaf het moment dat duidelijk werd dat de staatssecretaris van Volksgezondheid, Marlies Veldhuijzen van Zanten, een dubbel paspoort heeft smoorde ze in hoogsteigen persoon de discussie in de kiem door direct al aan te kondigen eerst de motie van Wilders af te zullen wachten.

Daarna was er alleen maar medialawaai, elke dag opnieuw tot op de dag van vandaag. Zelfs na de mededeling van Wilders het kabinet niet naar huis te sturen en enkel een motie te zullen indienen om te prikkelen, bleef het RTL-nieuws doordrammen over dat dubbele paspoort.

Ook onze kersverse minister-president Mark Rutte heeft zich er niet mee bemoeid, en hield wijs zijn mond dicht. Er was immers geen reden tot bezorgdheid, nu ook hij zijn mening heeft bijgesteld met betrekking tot het in bezit hebben dubbele paspoorten.

Een weinig zwaarwegende zaak voor de politiek, die enkel door de media tot een schaamteloze circusattractie is verheven...

Geen opmerkingen: