donderdag 28 oktober 2010

Regeerakkoord


Eindelijk duidelijkheid in de tent.

Premier Rutte onderbouwde met succes het regeerakkoord, en de wijze waarop hij dat deed werd zelfs bij alle oppositiepartijen optimaal gewaardeerd.

Ondanks dat er een koers uitgezet is die zeker niet de voorkeur geniet van de linkse kerk, (maar daar heeft de verkiezingsuitslag dan ook de basis voorgelegd), slaakt politiek Den Haag een zucht van verlichting.

Rutte kan gewoon nee zeggen, en geeft haarscherp de grenzen aan waarbinnen er geopereerd kan en mag worden de komende vier jaar. Dat is nog eens wat anders dan het vage gedraai van Balkenende waar we jaren mee opgescheept zaten.

Natuurlijk is het tegen de zin van de oppositie maar die weten wel, (zoals Pechtold het omschreef), waar ze aan toe zijn. Enigszins een beetje beteuterd hadden ze het nakijken, en de uitgestoken hand van Rutte is misschien niet meer dan een vinger, aldus de woorden van Rouvoet.

Het is alsof je een kind inhoudelijk zijn zin niet geeft maar toch structuur en veilige kaderzetting meegeeft. En dat is nou precies wat we in dit land nodig hebben.

Die economie draait wel door, ook wel met iets minder. Maar de koers is duidelijk, en de kiezer heeft deze keer waar voor zijn geld!

Geen opmerkingen: