maandag 1 november 2010

Turk of Zweed?


Discrimineerde Rutte wel of niet?

Mogen voor iemand met een Nederlands-Túrks paspoort andere criteria gelden dan voor iemand met een Nederlands-Zwééds paspoort? Ja, natuurlijk mag dat, en is er helemaal geen sprake van discriminatie.

Het probleem zit hem in de onmogelijke formulering van Artikel 1 in de Grondwet.
Want er staat wel dat discriminatie, op welke grond dan ook, verboden is maar niemand heeft ooit uitgelegd wat discriminatie eigenlijk precies is. En in bijna alle gevallen wordt 'discriminatie' verward met 'onderscheid'.

In dit geval is er doodgewoon onderscheid, en mag dit onderscheid ook gewoon gemaakt worden. Dat heeft alles te maken met de bemoeienis van de Turkse overheid met Turkse onderdanen die in Nederland wonen. En een regeringsfunctionaris zou hierdoor, simpel, zijn of haar werk niet kunnen doen.

Gelijkheid zoals geformuleerd in de grondwet bestaat helemaal niet, en dan ook nog in gelijke gevallen? Een onmogelijkheid! Geen mens is gelijk, en er zijn nu eenmaal altijd verschillen.

Iedereen heeft het voorrecht keuzes te maken zoals hem of haar het beste uitkomt, en dat heeft helemaal niets te maken met discriminatie. Of ben ik al strafbaar omdat ik geen Turkse pizza’s eet?

Het moet niet gekker worden in dit land!

Geen opmerkingen: