woensdag 19 januari 2011

Kliko


Sinds een aantal dagen staan er wit gestreepte hoekjes bij ons op straat geschilderd, want daar moet de vuilcontainer staan.

De buurt luistert namelijk niet, en gooit blijkbaar haar bakken schots en scheef naar buiten. Maar is dit de manier? Het onbehouwen, onverschillig gedrag van buurtbewoners dwingt de gemeente Kampen tot maatregelen?

Welnee, zij slaat door in regelzucht. Dit gaat te ver, vind ik. In Nederland moet alles afgezet, gecontroleerd, gemarkeerd, geregeld en uitgetekend worden. Maar ja, als we niet luisteren? Of is dit misschien weer het gevolg van een onmogelijk ophaalsysteem van de gemeente? Want als de bakken niet netjes in de rij staan kan de auto ze niet pakken.

Belachelijk!

Vroeger stonden er twee mannetjes achter op de auto die gewoon zonder beperkingen elke bak leegden die ze maar voor handen kregen. Zie de actieve mens, en hij doet!

En wat zijn we er nu mee opgeschoten? Een automatisch armpje dat de bakken optilt, alleen als ze in het gelid staan? Kostenbesparing? Laat me niet lachen. Elke streek verf op straat is weer drie euro per jaar meer aan gemeentelijke heffingen, en het is nog lelijk ook.

Maar voor de rest hebben we alles onder controle, toch...?

Geen opmerkingen: