dinsdag 11 februari 2014

Wetenschap of politiek?

Nederlandse veiligheidsdiensten spelen 1,8 miljoen telefoongegevens door aan de Amerikanen. Ronald Plasterk wist ervan en ontkénde het zelfs in november, vorig jaar.

Een minister die het presteert om twee maanden lang deze belangrijke informatie onder de pet te houden? 

Een minister die, vóór zijn politieke loopbaan, als bioloog promoveerde met een proefschrift over het genetisch onderzoek naar de platworm?  Een minister die destijds, als wetenschapper, onderzoek deed naar de DNA-transpositie in de parasiet?

Een minister die, door het Genootschap Onze Taal, beticht werd van gebrek aan kennis van zaken toen hij de Friese taal een sprookje noemde, en de taal wilde degraderen tot dialect?

Een minister die, tijdens de Gay Pride in Amsterdam, namens het ministerie op een boot staat te hossen om tolerantie te tonen aan een groep extravaganten? Een minister die, in een tijd waarin mensen zoeken naar identiteit en spiritualiteit, heeft gezegd dat God niet bestaat?

Een wetenschapper die zo gelooft in de ratio zet je toch niet in als politiek bestuurder, daar waar het om mensen gaat?

Deze man had beter bioloog of cartoontekenaar kunnen blijven, en wat mij betreft ruimt hij morgen nog het veld als minister van Binnenlandse Zaken!

1 opmerking:

Evident zei

Helemaal mee eens.
Knap verwoord!
Bedankt.