woensdag 16 april 2014

The Passion 2014

Als christelijke omroepen en kerkelijke organisaties de boodschap van het christelijke geloof willen uitdragen, hebben we daar tegenwoordig een nieuw jaarlijks opkomend evenement voor: The Passion.

Een evenement dat het lijdensverhaal van Jezus, in de dagen vlak voor zijn dood, via de taal en de geest van de moderne tijd, dichter bij de mensen moet brengen. Maar ik geloof eerlijk gezegd niet zo in dat beoogde effect.

Want tegenwoordig wordt overál een evenement van gemaakt, en onderscheidt The Passion zich hierin niet van een Lowlands, een Pinkpop, of een Serieus Request. Verzamel een paar duizend mensen op een plein met muziek, zet er wat bekende artiesten op, plak er nog een thema aan vast, en voilá, je hebt een feestje!

Bovendien zouden de organiserende kerken en omroepen zich op zijn minst moeten afvragen hoe geloofwaardig “de boodschap” overkomt als je die laat vertolken door artiesten die zich laten meeslepen door media-aandacht, en die het verhaal “best-wel-aantrekkelijk” vinden, want je zou er toch op zijn minst toch eerst zélf in moeten geloven…

Geen opmerkingen: