woensdag 8 oktober 2014

Uithuilen, en opnieuw beginnen?

Dat de gemeente Kampen omroep RTV IJsselmond nu zo heel graag in de lucht wil houden, (de Stentor, 4 oktober), is natuurlijk een wassen neus. Wethouder Gerlofsma spreekt zich uit over de fikse betalingsachterstand bij de gemeente, en de coulante houding naar de omroep van de afgelopen jaren.

Maar RTV IJsselmond verkeert al jaren in zwaar weer en is ze de laatste maanden behoorlijk negatief in het nieuws door gerommel met subsidiegelden. De grens is nu wel bereikt, aldus de wethouder. De omroep is zo goed als failliet, zo verklaart ook het bestuur van de omroep zélf.

De adverteerders trekken zich bij bosjes terug, en een deel van de apparatuur is in het bezit van de eerder failliet verklaarde IJsselmond Media Producties. En last but not least, Kampen is behoorlijk uitgekeken op deze club, en is het gerommel meer dan beu.

Uithuilen, en opnieuw beginnen met nieuwe mensen en een nieuw gezicht naar buiten? Dat zou vooralsnog de enige oplossing kunnen zijn, ware het niet dat de lokale omroepen op sterven na dood zijn door de invoering van streekomroepen vanaf 1 januari 2015.

Een somber scenario voor RTV IJsselmond, dat eigenlijk maar één conclusie kent, het beeld gewoon op zwart!

Geen opmerkingen: