zondag 8 mei 2016

Stijn Kosterman

Men spreekt er schande van, maar hij wordt door niemand aangeklaagd. De rappende homohater Stijn Kosterman , (Steen), wierp een smet op het Utrechts bevrijdingsfestival. Joden en homo’s worden regelmatig gediscrimineerd en beledigd met zijn grove nazieteksten.

Arjan Duijn van het bevrijdingscomité spreekt schande van zijn optreden tijdens het festival, maar ook de Tweede Kamer wil opheldering. Geert Wilders wordt, opmerkelijk genoeg. onmiddellijk aangeklaagd na zijn ‘minder-Marokkanen uitspraak’ maar deze man wordt blijkbaar nog steeds niet vervolgd.

We zouden het ons in Nederland en Europa een stuk gemakkelijk maken als we het verbod op discriminatie uit de grondwet schrappen. Het heeft namelijk geen enkele zin, en het werkt alleen maar polariserend. Maar wat moeten we dan met Steen? Gewoon negeren, en de organisatoren van een bevrijdingsfestival zouden van tevoren zich eerst eens moeten oriënteren op wie ze binnenhalen, en dan deze oproerkraaiers, zoals Steen, gewoon buiten de deur houden. Dat heeft veel meer effect!

Want, hoe meer we willen regelen in de wet op dit gebied, des te groter de kans dat opruiende karakters zoals Steen de kans krijgen om zich te profileren, en we het onderwerp 'discriminatie' blijven voeden in de media en op internet.

Het is sowiesó volslagen achterlijk om de naleving van gelijkheid te beschermen via een wet, om de doodeenvoudige reden dat helemaal níemand gelijk is, en er ook geen gelijke situaties bestaan. Onderscheid zit in onze genen, daar zijn we mee geboren en dat zal er hoop ik altijd blijven, stel je voor zeg...

Elk mens is uniek, en het is veel beter om elkaar te leren accepteren in elkaars óngelijkheid! Dat is beter dan energie te steken in rappende fascisten.

Geen opmerkingen: