maandag 27 juni 2016

Uitbreiding moskee Kampen

Progressief links sprak kort geleden haar verontwaardiging uit over de stemverklaring van SGP-fractievoorzitter Klaas van den Bosch die het betreurt dat uitbreiding van de moskee noodzakelijk is, maar daarentegen wel vóór het voorstel heeft gestemd. De SGP heeft natuurlijk het volste recht om, net zoals de moslims, uit te komen voor datgene waar zij voor staat maar dan hadden ze consequent moeten zijn en ook tégen het voorstel moeten stemmen.

In de tweede plaats verraste mij positief de gematigde reactie van Suat Azer, (islamitisch PvdA-raadslid). Hij toonde zich ‘geraakt’ door de uitspraak van collega van den Bosch, en liet de zaak verder voor wat het is.

En ik denk dat deze manier van reageren het enige goede antwoord is op de hardheid van de discussie die op dit moment gaande is rondom het discriminatievraagstuk in Nederland. Een buitengewoon sterke reactie waarbij hij zichzelf respecteert en uitdraagt waar hij voor staat, maar tevens zijn partijgenoot van de SGP met respect behandelt. En daar kunnen zijn collega’s van GL, SP,  én van zijn eigen partij die zich soms in felle bewoordingen uitspraken tégen de stemverklaring van van den Bosch, nog flink wat van leren!

Geen opmerkingen: