woensdag 19 april 2017

Betonschaar

Het ‘betonschaarincident’ ligt nog niet zo heel ver achter ons. Mannen lopen als protestactie tegen dit incident hand in hand over straat, en veel jongeren gebruiken ‘homo’ als scheldwoord om hun ongenoegen over een ander te betuigen.

Zijn we wérkelijk zo tolerant in dit land? Ik denk dat er iets wezenlijks over het hoofd wordt gezien in de maatschappelijke discussie rondom deze problematiek. Want, blijkbaar zijn er maar twee varianten: óf je accepteert dat homo’s hand in hand lopen, óf je ramt ze in elkaar, al of niet met een betonschaar.

Maar er is een zeer grote groep die sinds mensenheugenis, (en niet alleen vanuit christelijke traditie), is opgegroeid met het feit dat seks tussen twee mannen of twee vrouwen nou eenmaal niet van oorsprong de bedoeling is geweest. En dat betekent niet dat je daarom homo’s onmiddellijk in elkaar moet rammen met een betonschaar omdat zij anders zijn dan anderen.

Het zou de maatschappelijke discussie enorm sieren om ook deze groep een klankbord te geven zodat de kwaadwillenden onder hen minder geneigd zijn om naar die betonschaar te grijpen...

Geen opmerkingen: